Sunku užmigti? Miego kaukė gali būti jūsų išsigelbėjimas.

Sunku užmigti? Miego kaukė gali būti jūsų išsigelbėjimas.

Neišsimiegojimas gali būti pagrindinė priežastis dėl ko žmogus jaučiasi pavargęs visą dieną. Nors internete apstu įvairiausių produktų, neva gerinančių miego kokybę, kartais jų kainos ir kokybės santykis gali šokiruoti.

O kas jei pasakytume, kad jūsų miego kokybę drąstiškai gali pagerinti inovatyvi miego kaukė? 

bluetooth miego kauke

Kaip miego kaukės veikia?

Pirmiausia, miego kaukė blokuoja bet kokią šviesą. Net ir gilioje naktyje miegą gali blaškyti įvairios miesto šviesos ar namie esančių agregatų švieselės. Net ir nedidelė šviesa, gali sutrikdyti mūsų vidinį biologinį laikrodį, kuris padeda reguliuoti mūsų miego ir pabudimo įpročius.

Dirbtinės šviesos poveikis slopina melatonina (miego hormoną), o jo trūkumas gali sukelti nemigą. Melatonino darbas yra pranešti smegenims kada laikas miegoti, o šviesa, ypatingai naktį, siunčia smegenims neteisingą signalą, taip sutrikdydama gebėjimą greitai užmigti.

bluetooth miego kauke

Miego kaukė neturi spausti akių.

Nepadarykite didžiausios klaidos renkantis miego kaukę ir neįsigykite tokios, kuri prisispaudžia prie jūsų akių, tai gali net pakenkti jūsų miegui ir sveikatai. Gera miego kaukė turi turėti išgaubimus akims ir nespausti akiduobių.

“Jaukiau” inovatyvi bevielė miego kaukė yra pagaminta iš memory foam medžiagos, kuri yra itin patogi ir visiškai nekenkia akims. Vidinėje pusėje yra papildomi išgaubimai, kad nebūtų sudarytas joks spaudimas akims, taip pasiekiamas maksimalus komfortas.

Pašaliniai garsai - dar viena priežastis trukdanti gerai išsimiegoti.

Kartais negalite pasirinkti miegoti visiškoje tyloje, ypatingai jei gyenate mieste ar turite triukšmingus kaimynus.

Net ir menkiausi garsai gali sutrikdyti gilų miegą. Žmogus ima prabudinėti, ko pasekoje jaučiasi neišsimiegojęs.

“Jaukiau” bevielės miego kaukės su ausinėmis yra inovatyvus sprendimas gerinti miegui. Ji blokuoja ne tik šviesą, bet ir garsą, taip pat leidžia klausytis mėgstamos muzikos ar garsų, kurie padeda užmigti. 

Atpalaiduojanti muzika padeda ženkliai greičiau užmigti ir gerai pailsėti.

Visi žino, kad lopšinės padeda vaikams užmigti greičiau. Tačiau kaip su suaugusiais žmonėmis? Ar muzika bei atplaiduojantys garsai padeda greičiau užmigti?

Vieno mokslinio tyrimo metu, suaugę žmonės prieš miegą 45 minutes klausydavosi muzikos. Visi jie pranešė, kad miego kokybė buvo geresnė jau pirmą naktį. Dar labiau džiugina tai, kad kuo dažniau dalyviai įtraukdavo muziką į savo nakties rutiną, tuo dažniau pranešdavo apie geresnius miego rezultatus.

Panašiame tyrime, kuriame dalyvavo moterys turinčios nemigos sutrikimų, buvo įrodyta, kad muzika sutrumpina užmigimo laiką. Dalyvės 10 naktų iš eilės atsigulusios į lovą klausydavosi savo pasirinktos muzikos. Rezultatai nustebino - prieš įtraukiant muziką į savo miego rutiną, dalyvės užmigdavo per laiko tarpą nuo 27 iki 69 minučių, o įtraukus muziką - tik nuo 6 iki 13 minučių. 

Muzikos klausymasis prieš miegą ne tik pagerina miego kokybę, leidžia greičiau užmigti, bet ir pagerina miego efektyvumą, o tai reiškia, kad lovoje daugiau laiko praleidžiama miegant.

Klausytis muzikos įprastomis ausinėmis prieš miegą ar miegant yra labai nepatogu, netgi gali pakenkti jūsų ausims. Laimei “Jaukiau” bluetooth miego kaukė yra pritaikyta būtent tam. Ausinių net nejusite -  jos integruotos itin minkštoje memory foam medžiagoje, todėl drąsiai galite gulėti ant šono ar jums patogioje pozoje. Taip pat netrukdys jokie laidai, “Jaukiau” miego kaukė yra bevielė ir su jūsų norimu įrenginiu susisies Bluetooth pagalba. 

Grįžti į tinklaraštį